Hubový perkelt

Hubový perkelt
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1057hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová šťava
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá červená paprika
  • soľ

Postup

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hubové rizoto

Hubové rizoto

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Šampióny s cuketou na smotane

Šampióny s cuketou na smotane

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Muchotrávka červenkastá na cesnaku

Muchotrávka červenkastá na cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.