Hubový perkelt

Hubový perkelt
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1107hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová šťava
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá červená paprika
  • soľ

Postup

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Šampióny s cuketou na smotane

Šampióny s cuketou na smotane

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hubová fašírka

Hubová fašírka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Hubové tajomstvo

Hubové tajomstvo

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.