Hubový perkelt

Hubový perkelt
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1416hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová šťava
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá červená paprika
  • soľ

Postup

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hubové rizoto

Hubové rizoto

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Rolky z bedlí

Rolky z bedlí

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Muchotrávka červenkastá na cesnaku

Muchotrávka červenkastá na cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.