Hubový perkelt

Hubový perkelt
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1278hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová šťava
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá červená paprika
  • soľ

Postup

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Vyprážané hubové rezne

Vyprážané hubové rezne

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Muchotrávka červenkastá na cesnaku

Muchotrávka červenkastá na cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hubová praženica

Hubová praženica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.