Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Hubový perkelt

Hubový perkelt
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1016hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • citrónová šťava
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá červená paprika
  • soľ

Postup

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Muchotrávka červenkastá na cesnaku

Muchotrávka červenkastá na cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Mrazené bedle

Mrazené bedle

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Bedľa jedlá na cesnakovej hrianke

Bedľa jedlá na cesnakovej hrianke

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.