Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Hubové rizoto

Hubové rizoto
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1003hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 30 g masti
  • 40 g cibule
  • ¼ kg čerstvých húb
  • mleté čierne korenie
  • 100 g zelenej papriky
  • 100 g paradajok

Postup

Umytú ryžu krátko opečte na masti, zalejte vodou, osoľte a duste pod pokrievkou. Na masti opražte pokrájanú cibuľu, pridajte umyté pokrájané huby, korenie, trochu podlejte vodou a duste. Pred dodusením pridajte najprv očistenú pokrájanú papriku, potom paradajky a doduste. Dobre premiešajte s dusenou ryžou, podľa potreby dochuťte. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Vyprážané hubové rezne

Vyprážané hubové rezne

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mrazené bedle

Mrazené bedle

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Hubová fašírka

Hubová fašírka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.