Hubové rizoto45

Hubové rizoto

Suroviny

  • 300 g ryže
  • 30 g masti
  • 40 g cibule
  • ¼ kg čerstvých húb
  • mleté čierne korenie
  • 100 g zelenej papriky
  • 100 g paradajok

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umytú ryžu krátko opečte na masti, zalejte vodou, osoľte a duste pod pokrievkou. Na masti opražte pokrájanú cibuľu, pridajte umyté pokrájané huby, korenie, trochu podlejte vodou a duste. Pred dodusením pridajte najprv očistenú pokrájanú papriku, potom paradajky a doduste. Dobre premiešajte s dusenou ryžou, podľa potreby dochuťte. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa