Hovädzie ragú s knedličkami45

Hovädzie ragú s knedličkami

Suroviny

  • 900 g mletého hovädzieho mäsa
  • šálka olivového oleja
  • 3 veľké posekané cibule
  • 900 g jemnej šunky
  • 60 g prosciutta
  • 2 veľké posekané strúčiky cesnaku
  • 4 šálky hovädzieho vývaru
  • 30 g sušených šampiňónov
  • lístky šalvie
  • 180 ml paradajkového pretlaku
  • 800 ml plátkových rajčín z konzervy
  • 3 šálky vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji opražíme cibuľu, šunku, prosciutto a cesnak. Dusíme desať minút a potom pridáme mleté mäso. Po piatich minútach vlejeme šálku bujónu, vmiešame šampiňóny a šalviu. Po chvíli pridávame ďalšie šálky vývaru, jednu po druhej. Tekutina sa musí absorbovať, následne môžeme pridať pretlak a rajčiny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa