Guláš z diviny

Guláš z diviny
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
597hodnotení
3z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g mäsa z diviny
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme mletú papriku, očistené a odblanené mäso pokrájané na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a podusíme domäkka. Podľa potreby premiešame a podlievame horúcou vodou.

Keď mäso zmäkne, poprášime ho múkou a premiešame.

Paradajkový pretlak zmiešame s trochou vody z mäsa, prilejeme do hrnca a krátko povaríme.

Podávame s varenými zemiakmi alebo cestovinou.

Autor: Romana Hajdučiková

Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová rolka s hríbami

Mäsová rolka s hríbami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.