Grilované kuracie stehná45

Grilované kuracie stehná

Suroviny

  • 4 kuracie stehná
  • soľ
  • olej
  • chilli korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čiastočne vykostené kuracie stehná osolíme, potrieme olejom a položíme na rošt, kde stehná občasne potierame olejom. Podávame s pečivom a pikantnou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa