Grécky šalát30

Grécky šalát

Suroviny

  • 1 šalátová uhorka alebo cuketa
  • čerstvá paprika
  • 2 paradajky
  • čierne a zelené olivy
  • slaný syr Fetaki (Feta)
  • cibuľa
  • olej
  • citrónová šťava
  • voda
  • oregano

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny, okrem olív, nakrájame na kocky, ktoré sú veľkosťou porovnateľné s veľkosťou olív. Premiešame spolu s olivami. Pridáme na kocky pokrájaný syr. Z citrónovej šťavy, vody, cukru a oregana zamiešame nálev a suroviny zalejeme. Necháme postáť. Nie je potrebné soliť, syr obsahuje soli dostatok. Šalát je vhodný aj ako hlavné jedlo. .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa