Grécky šalát30

Grécky šalát

Suroviny

  • 1 šalátová uhorka alebo cuketa
  • čerstvá paprika
  • 2 paradajky
  • čierne a zelené olivy
  • slaný syr Fetaki (Feta)
  • cibuľa
  • olej
  • citrónová šťava
  • voda
  • oregano

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny, okrem olív, nakrájame na kocky, ktoré sú veľkosťou porovnateľné s veľkosťou olív. Premiešame spolu s olivami. Pridáme na kocky pokrájaný syr. Z citrónovej šťavy, vody, cukru a oregana zamiešame nálev a suroviny zalejeme. Necháme postáť. Nie je potrebné soliť, syr obsahuje soli dostatok. Šalát je vhodný aj ako hlavné jedlo. .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa