Grécky šalát30

Grécky šalát

Suroviny

  • 1 šalátová uhorka alebo cuketa
  • čerstvá paprika
  • 2 paradajky
  • čierne a zelené olivy
  • slaný syr Fetaki (Feta)
  • cibuľa
  • olej
  • citrónová šťava
  • voda
  • oregano

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny, okrem olív, nakrájame na kocky, ktoré sú veľkosťou porovnateľné s veľkosťou olív. Premiešame spolu s olivami. Pridáme na kocky pokrájaný syr. Z citrónovej šťavy, vody, cukru a oregana zamiešame nálev a suroviny zalejeme. Necháme postáť. Nie je potrebné soliť, syr obsahuje soli dostatok. Šalát je vhodný aj ako hlavné jedlo. .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa