Francúzska polievka45

Francúzska polievka

Suroviny

  • 0,5 l zeleninového vývaru, 2 cibule
  • viazanička pažítky
  • olivový olej, 2 plátky chleba, 2 ks plátkového syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. V hrnci zahrejeme 2 polievkové lyžice olivového oleja a kolieska cibule na ňom za stáleho miešania krátko orestujeme. Do zlatista restovanú cibuľu zalejeme horúcim zeleninovým vývarom a varíme 15 minút na miernom ohni. Teflónovú panvicu potrieme malým množstvom olivového oleja a opečieme v nej plátky čierneho chleba z obidvoch strán. Potom ich poukladáme na plech, na každý opečený chleba položíme jeden kus plátkového syra a zapečieme ich v rúre pod grilom. Horúcu polievku nalejeme do polievkových misiek a tesne pred podávaním vložíme do každej misky zapečený plátok chleba so syrom. Posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa