Francúzska polievka45

Francúzska polievka

Suroviny

  • 0,5 l zeleninového vývaru, 2 cibule
  • viazanička pažítky
  • olivový olej, 2 plátky chleba, 2 ks plátkového syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. V hrnci zahrejeme 2 polievkové lyžice olivového oleja a kolieska cibule na ňom za stáleho miešania krátko orestujeme. Do zlatista restovanú cibuľu zalejeme horúcim zeleninovým vývarom a varíme 15 minút na miernom ohni. Teflónovú panvicu potrieme malým množstvom olivového oleja a opečieme v nej plátky čierneho chleba z obidvoch strán. Potom ich poukladáme na plech, na každý opečený chleba položíme jeden kus plátkového syra a zapečieme ich v rúre pod grilom. Horúcu polievku nalejeme do polievkových misiek a tesne pred podávaním vložíme do každej misky zapečený plátok chleba so syrom. Posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa