Francúzska čokoládová torta

Francúzska čokoládová torta
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1375hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • cesto: 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bielky
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • balíček čokoládového pudingu v prášku
  • plnka: balíček želatíny
  • 250 ml červeného vína
  • 120 g cukru
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • šťava z citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • poleva: 80 g čokolády
  • 40 g margarínu
  • šľahačka v tube

Postup

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Ríbezľová pochúťka

Ríbezľová pochúťka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Vyprážané jabĺčka

Vyprážané jabĺčka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.