Francúzska čokoládová torta

Francúzska čokoládová torta
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1477hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • cesto: 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bielky
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • balíček čokoládového pudingu v prášku
  • plnka: balíček želatíny
  • 250 ml červeného vína
  • 120 g cukru
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • šťava z citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • poleva: 80 g čokolády
  • 40 g margarínu
  • šľahačka v tube

Postup

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marhuľové rezy

Marhuľové rezy

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Žele rezy

Žele rezy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Kvietkovaná roláda

Kvietkovaná roláda

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.