Francúzska čokoládová torta

Francúzska čokoládová torta
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1267hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • cesto: 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bielky
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • balíček čokoládového pudingu v prášku
  • plnka: balíček želatíny
  • 250 ml červeného vína
  • 120 g cukru
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • šťava z citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • poleva: 80 g čokolády
  • 40 g margarínu
  • šľahačka v tube

Postup

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Pri výrobe sladkej šľahačky pridávame cukor do skoro úplne tuhej šľahačky, inak by cukor čas tuhnutia výrazne predĺžil.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Trubičky z voňavého cesta

Trubičky z voňavého cesta

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Klasické palacinky

Klasické palacinky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.