Francúzska čokoládová torta

Francúzska čokoládová torta
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1209hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • cesto: 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bielky
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • balíček čokoládového pudingu v prášku
  • plnka: balíček želatíny
  • 250 ml červeného vína
  • 120 g cukru
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • šťava z citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • poleva: 80 g čokolády
  • 40 g margarínu
  • šľahačka v tube

Postup

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.