Fornetti45

Fornetti

Suroviny

  • na cesto: 400 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g hladkej špeciálnej múky
  • droždie
  • 1lyžička soli
  • 1 lyžička cukru,1 dcl oleja
  • pizzové korenie
  • na plnku: 250 g HERA alebo PALMARÍN
  • pretlačený cesnak-podľa chuti
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžičky soli

Náročnosť receptu

náročný

58%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a postupne cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.

Potrieme do hladka vymiešanou plnkou, môžeme posypať postrúhaným syrom alebo podľa vlastnej fantázie a zrolujeme. Vrch potrieme žĺtkom, posypeme sézamom alebo racsou a krájame trojuholníčky, ktoré pečieme v rúre cca 20 min.

Autor: Madošová

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa