Fazuľová polievka s kyslou kapustou45

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Suroviny

  • 40 dkg suchej fazule - najlepšia rôznej farby a veľká
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 30 - 40 dkg kyslej kapusty aj so šťavou
  • 25 - 30dkg dobrej domácej údenej klobásy
  • soľ - podľa chuti
  • vegeta - podľa chuti
  • čierne korenie - mleté - podľa chuti

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Opláchnutú fazuľu, na kocky nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu vložíme do tlakového hrnca, pridáme kyslú kapustu, soľ, vegetu, pokrájanú cibuľu,cesnak, čierne korenie. Zalejeme asi 2 litrami studenej vody, hrniec zavrieme a postavíme na sporák.

Ďalej postupujeme podľa pokynov a rád výrobcu nášho tlakového hrnca. Ja som v mojom varil asi 60 - 70 minút. Pretože v polievke je aj kyslá kapusta, nemusíme pridávať kyslú smotanu, alebo ocot. Nie je treba ani zahusťovať.

Dobrú chuť

Autor: Ondrej Ivaniš

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa