Fazuľa s kyslou kapustou45

Fazuľa s kyslou kapustou

Suroviny

  • 350 g fazule
  • 40 g masla
  • 250 g kyslej kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 150 ml kyslej smotany
  • lyžička hladkej múky

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu uvaríme do mäkka. Opražíme cibuľku a pridáme kapustu. Po chvíli pridáme aj fazuľu aj s vodou a ochutíme roztlačeným cesnakom. Smotanu zahustíme múkou a dobre rozmiešame. Pridáme ku kapuste a chvíľu povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa