Dvojfarebné rezy45

Dvojfarebné rezy

Suroviny

  • 5 vajec
  • 25 dg práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 25 dg margarínu
  • 30 dg hrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl mlieka
  • 2 dg kakaa

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky zmiešame s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, striedavo s múkou preosiatou s práškom do pečiva. Z bilekov urobíme tuhý sneh, ktorý opatrhne vmiešame k cestu. Cesto rozdelíme na 2 diely – do jednej primiešame kakao. Cesto bez kakaa vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pridáme druhé cesto a upečieme v rúre. Vychladené rezy posypeme práškovým cukrom alebo lekvárom. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa