Domáci ľadový čaj15

Domáci ľadový čaj

Suroviny

  • 9 dl vriacej vody
  • 12 lyžičiek zeleného čaju
  • 2 citróny
  • 100 g trstinového cukru
  • sezónne ovocie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sypaný čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 2 až 3 minúty lúhovať. Jeden citrón pokrájame na plátky, šťavu z druhého pridáme do čaju. Osladíme. Vysoké poháre naplníme do polovice ľadom a sezónnym ovocím a ozdobíme plátkami citróna. Prelejeme horúcim čajom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa