Domáci ľadový čaj15

Domáci ľadový čaj

Suroviny

  • 9 dl vriacej vody
  • 12 lyžičiek zeleného čaju
  • 2 citróny
  • 100 g trstinového cukru
  • sezónne ovocie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sypaný čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 2 až 3 minúty lúhovať. Jeden citrón pokrájame na plátky, šťavu z druhého pridáme do čaju. Osladíme. Vysoké poháre naplníme do polovice ľadom a sezónnym ovocím a ozdobíme plátkami citróna. Prelejeme horúcim čajom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa