Domáci ľadový čaj15

Domáci ľadový čaj

Suroviny

  • 9 dl vriacej vody
  • 12 lyžičiek zeleného čaju
  • 2 citróny
  • 100 g trstinového cukru
  • sezónne ovocie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sypaný čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 2 až 3 minúty lúhovať. Jeden citrón pokrájame na plátky, šťavu z druhého pridáme do čaju. Osladíme. Vysoké poháre naplníme do polovice ľadom a sezónnym ovocím a ozdobíme plátkami citróna. Prelejeme horúcim čajom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa