Domáci ľadový čaj15

Domáci ľadový čaj

Suroviny

  • 9 dl vriacej vody
  • 12 lyžičiek zeleného čaju
  • 2 citróny
  • 100 g trstinového cukru
  • sezónne ovocie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sypaný čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 2 až 3 minúty lúhovať. Jeden citrón pokrájame na plátky, šťavu z druhého pridáme do čaju. Osladíme. Vysoké poháre naplníme do polovice ľadom a sezónnym ovocím a ozdobíme plátkami citróna. Prelejeme horúcim čajom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa