Citrónovo-tvarohový koláč45

Citrónovo-tvarohový koláč

Suroviny

  • 800 g tvarohu
  • 200 g sušienok
  • 100 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 4 PL vanilkového cukru
  • 2 PL citrónového likéru
  • 1 citrón
  • 1 vanilkový puding
  • tuk

Náročnosť receptu

stredne náročný

98%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do nádoby dáme nadrobené sušienky a rozmixujeme s maslom. Zmes dáme do tortovej formy. Na krém zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, a ostatné suroviny. Nakoniec pridáme sneh z bielkov, všetko vylejeme na korpus a upečieme. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa