Citrónovo-tvarohový koláč45

Citrónovo-tvarohový koláč

Suroviny

  • 800 g tvarohu
  • 200 g sušienok
  • 100 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 4 PL vanilkového cukru
  • 2 PL citrónového likéru
  • 1 citrón
  • 1 vanilkový puding
  • tuk

Náročnosť receptu

stredne náročný

98%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do nádoby dáme nadrobené sušienky a rozmixujeme s maslom. Zmes dáme do tortovej formy. Na krém zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, a ostatné suroviny. Nakoniec pridáme sneh z bielkov, všetko vylejeme na korpus a upečieme. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa