Citrónová polievka45

Citrónová polievka

Suroviny

  • 2-3 citróny
  • 8 dl vody
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička majzény
  • štipka soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Citróny umyjeme v teplej vode a trochu kôry postrúhame. Vodu prevaríme s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme vo vode rozšľahané žĺtky a majzénu. Zmes za stáleho šľahania udržíme pri bode varu, ale nevaríme, aby sa vajcia nezrazili. Citrónovú polievku precedíme a necháme vychladnúť. Nakoniec polievku dochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou. Citrónovú polievku podávame studenú.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa