Čínska kuracia polievka45

Čínska kuracia polievka

Suroviny

  • korenie
  • soľ
  • bazalku
  • oregano
  • sladkú a štipľavú papriku
  • provensálske bylinky
  • citrónová šťava do čaju
  • cukor
  • čínske korenie
  • zmes korenia na grilované kura
  • škoricu
  • mrkvu
  • čínsku kapustu
  • kuracie mäso - najlepšie prsia
  • rezance - môžu byť aj krupicové halušky
  • pažítka

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso orestujeme na prudkom plameni 3-7 minút. Potom mäso vložíme do hrnca a zalejeme vodou a povaríme 13-14 minút. Pridáme koreniny (okrem pažítky) a necháme prevrieť. Nakoniec precedíme polievku cez tenké sitko. Na spodok taniera položíme rezance a zalejeme polievkou. Ozdobíme trochou pažítky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa