Chrenové chuťovky

Chrenové chuťovky
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
790hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1/4 litra šľahačkovej smotany
  • 100 g postrúhaného chrenu
  • soľ
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 4 vajíčka 

Postup

Dobre schladenú šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha. Primiešame do nej jemne postrúhaný chren, podľa chuti pridáme soľ, práškový cukor a citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame. Medzitým si pripravíme vajíčka natvrdo, hotové prepolíme, žĺtok vydlabeme a bielka naplníme nátierkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou

Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Domáca paštéta

Domáca paštéta

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.