Chrenové chuťovky30

Chrenové chuťovky

Suroviny

  • 1/4 litra šľahačkovej smotany
  • 100 g postrúhaného chrenu
  • soľ
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 4 vajíčka 

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dobre schladenú šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha. Primiešame do nej jemne postrúhaný chren, podľa chuti pridáme soľ, práškový cukor a citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame. Medzitým si pripravíme vajíčka natvrdo, hotové prepolíme, žĺtok vydlabeme a bielka naplníme nátierkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa