Chrenové chuťovky30

Chrenové chuťovky

Suroviny

  • 1/4 litra šľahačkovej smotany
  • 100 g postrúhaného chrenu
  • soľ
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 4 vajíčka 

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dobre schladenú šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha. Primiešame do nej jemne postrúhaný chren, podľa chuti pridáme soľ, práškový cukor a citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame. Medzitým si pripravíme vajíčka natvrdo, hotové prepolíme, žĺtok vydlabeme a bielka naplníme nátierkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa