Cestoviny s kuracím mäskom a syrom45

Cestoviny s kuracím mäskom a syrom

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad  fussili -vrtuľky
  • 3 balenia taveného syra v črievku
  • niva
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso narežeme na kocky, osolíme a podusíme na oleji. Podľa potreby podlejeme vodou. Smotanu v rajnici zohrejeme a pridáme syry, miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec pridáme  rozmrvenú nivu a počkáme, kým sa nerozpustí. Cestoviny uvaríme, scedíme  a prepláchneme studenou vodou. Posypeme kuracím mäsom a polejeme syrovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa