Cestoviny s kuracím mäskom a syrom45

Cestoviny s kuracím mäskom a syrom

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad  fussili -vrtuľky
  • 3 balenia taveného syra v črievku
  • niva
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso narežeme na kocky, osolíme a podusíme na oleji. Podľa potreby podlejeme vodou. Smotanu v rajnici zohrejeme a pridáme syry, miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec pridáme  rozmrvenú nivu a počkáme, kým sa nerozpustí. Cestoviny uvaríme, scedíme  a prepláchneme studenou vodou. Posypeme kuracím mäsom a polejeme syrovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa