Cestoviny s kuracím mäskom a syrom45

Cestoviny s kuracím mäskom a syrom

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad  fussili -vrtuľky
  • 3 balenia taveného syra v črievku
  • niva
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso narežeme na kocky, osolíme a podusíme na oleji. Podľa potreby podlejeme vodou. Smotanu v rajnici zohrejeme a pridáme syry, miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec pridáme  rozmrvenú nivu a počkáme, kým sa nerozpustí. Cestoviny uvaríme, scedíme  a prepláchneme studenou vodou. Posypeme kuracím mäsom a polejeme syrovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa