Cestoviny s kuracím mäskom a syrom45

Cestoviny s kuracím mäskom a syrom

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad  fussili -vrtuľky
  • 3 balenia taveného syra v črievku
  • niva
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso narežeme na kocky, osolíme a podusíme na oleji. Podľa potreby podlejeme vodou. Smotanu v rajnici zohrejeme a pridáme syry, miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec pridáme  rozmrvenú nivu a počkáme, kým sa nerozpustí. Cestoviny uvaríme, scedíme  a prepláchneme studenou vodou. Posypeme kuracím mäsom a polejeme syrovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa