Cestoviny s kuracím mäskom a syrom45

Cestoviny s kuracím mäskom a syrom

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad  fussili -vrtuľky
  • 3 balenia taveného syra v črievku
  • niva
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso narežeme na kocky, osolíme a podusíme na oleji. Podľa potreby podlejeme vodou. Smotanu v rajnici zohrejeme a pridáme syry, miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec pridáme  rozmrvenú nivu a počkáme, kým sa nerozpustí. Cestoviny uvaríme, scedíme  a prepláchneme studenou vodou. Posypeme kuracím mäsom a polejeme syrovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa