Cestovinový šalát so šunkou30

Cestovinový šalát so šunkou

Suroviny

  • 300 g ľubovoľných cestovín
  • 3 PL oleja
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 čerstvé papriky
  • 3 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 150 g šunky
  • soľ a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme, scedíme a pokvapkáme olejom. Šunku, paradajky, papriky nakrájame na kocky a syr nastrúhame. Všetko pridáme k cestovinám, zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát môžeme poliať smotanou alebo bielym jogurtom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Cestoviny nikdy nevaríme úplne do mäkka, ale asi na 90 %. Potom odstavíme z ohňa, zakryjeme čistou utierkou, potom pokrývkou a necháme postáť asi 10 min. Až potom cestoviny zlejeme. Budú uvarené a nebudú rozvarené.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa