Cestovinový šalát so šunkou

Cestovinový šalát so šunkou
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1165hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 300 g ľubovoľných cestovín
  • 3 PL oleja
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 čerstvé papriky
  • 3 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 150 g šunky
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme, scedíme a pokvapkáme olejom. Šunku, paradajky, papriky nakrájame na kocky a syr nastrúhame. Všetko pridáme k cestovinám, zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát môžeme poliať smotanou alebo bielym jogurtom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Makaróny na ázijský spôsob

Makaróny na ázijský spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Lasagne s pórom a mletým mäsom

Lasagne s pórom a mletým mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Kolienka s hubami

Kolienka s hubami

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.