Cestovinový šalát so šunkou

Cestovinový šalát so šunkou
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1243hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 300 g ľubovoľných cestovín
  • 3 PL oleja
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 čerstvé papriky
  • 3 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 150 g šunky
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme, scedíme a pokvapkáme olejom. Šunku, paradajky, papriky nakrájame na kocky a syr nastrúhame. Všetko pridáme k cestovinám, zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát môžeme poliať smotanou alebo bielym jogurtom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Kembrolky

Kembrolky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Makaróny zapečené so syrom a paradajkami

Makaróny zapečené so syrom a paradajkami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Milánske špagety

Milánske špagety

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.