Cestovinový šalát so šunkou30

Cestovinový šalát so šunkou

Suroviny

  • 300 g ľubovoľných cestovín
  • 3 PL oleja
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 čerstvé papriky
  • 3 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 150 g šunky
  • soľ a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme, scedíme a pokvapkáme olejom. Šunku, paradajky, papriky nakrájame na kocky a syr nastrúhame. Všetko pridáme k cestovinám, zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát môžeme poliať smotanou alebo bielym jogurtom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa