Cestovinový šalát so šunkou30

Cestovinový šalát so šunkou

Suroviny

  • 300 g ľubovoľných cestovín
  • 3 PL oleja
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 čerstvé papriky
  • 3 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 150 g šunky
  • soľ a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme, scedíme a pokvapkáme olejom. Šunku, paradajky, papriky nakrájame na kocky a syr nastrúhame. Všetko pridáme k cestovinám, zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Šalát môžeme poliať smotanou alebo bielym jogurtom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa