Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou

Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
921hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 340 g cestovín (kolienka)
  • strúhaný syr
  • 600 g rajčín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 posekané strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček tymiánu
  • šalvie a majoránky
  • soľ a korenie

Postup

Na olej dáme posekanú cibuľu s cesnakom, podusíme ich, potom pridáme pokrájané rajčiny a jemne ich roztlačíme. Bylinky zviažeme a vložíme do omáčky, ktorú pomaly dusíme. Po rozvarení rajčín vyberieme bylinky a omáčku prepasírujeme. Cestoviny uvaríme v slanej vode ako zvyčajne, hneď po scedení prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom, alebo šalátom, na cestovinu nastrúhame syr.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak varíme knedle vo vode, nebudú slizké, ak do knedľového cesta pridáme na hrot noža sódy bikarbóny.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Miešaný cestovinový šalát

Miešaný cestovinový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Lasagne s pórom a mletým mäsom

Lasagne s pórom a mletým mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Kolienka s hubami

Kolienka s hubami

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.