Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou30

Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou

Suroviny

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 340 g cestovín (kolienka)
  • strúhaný syr
  • 600 g rajčín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 posekané strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček tymiánu
  • šalvie a majoránky
  • soľ a korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olej dáme posekanú cibuľu s cesnakom, podusíme ich, potom pridáme pokrájané rajčiny a jemne ich roztlačíme. Bylinky zviažeme a vložíme do omáčky, ktorú pomaly dusíme. Po rozvarení rajčín vyberieme bylinky a omáčku prepasírujeme. Cestoviny uvaríme v slanej vode ako zvyčajne, hneď po scedení prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom, alebo šalátom, na cestovinu nastrúhame syr.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa