Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou

Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1022hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 340 g cestovín (kolienka)
  • strúhaný syr
  • 600 g rajčín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 posekané strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček tymiánu
  • šalvie a majoránky
  • soľ a korenie

Postup

Na olej dáme posekanú cibuľu s cesnakom, podusíme ich, potom pridáme pokrájané rajčiny a jemne ich roztlačíme. Bylinky zviažeme a vložíme do omáčky, ktorú pomaly dusíme. Po rozvarení rajčín vyberieme bylinky a omáčku prepasírujeme. Cestoviny uvaríme v slanej vode ako zvyčajne, hneď po scedení prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom, alebo šalátom, na cestovinu nastrúhame syr.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Cestoviny nepremývame studenou vodou, lepšie na nich vďaka bude držať omáčka.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Špagety na sedliacky spôsob

Špagety na sedliacky spôsob

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Miešaný cestovinový šalát

Miešaný cestovinový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Lasagne s pórom a mletým mäsom

Lasagne s pórom a mletým mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.