Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou30

Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou

Suroviny

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 340 g cestovín (kolienka)
  • strúhaný syr
  • 600 g rajčín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 posekané strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček tymiánu
  • šalvie a majoránky
  • soľ a korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olej dáme posekanú cibuľu s cesnakom, podusíme ich, potom pridáme pokrájané rajčiny a jemne ich roztlačíme. Bylinky zviažeme a vložíme do omáčky, ktorú pomaly dusíme. Po rozvarení rajčín vyberieme bylinky a omáčku prepasírujeme. Cestoviny uvaríme v slanej vode ako zvyčajne, hneď po scedení prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom, alebo šalátom, na cestovinu nastrúhame syr.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Cestoviny nikdy nevaríme úplne do mäkka, ale asi na 90 %. Potom odstavíme z ohňa, zakryjeme čistou utierkou, potom pokrývkou a necháme postáť asi 10 min. Až potom cestoviny zlejeme. Budú uvarené a nebudú rozvarené.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa