Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou30

Cestovina s originálnou rajčinovou omáčkou

Suroviny

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 340 g cestovín (kolienka)
  • strúhaný syr
  • 600 g rajčín
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 posekané strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček tymiánu
  • šalvie a majoránky
  • soľ a korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olej dáme posekanú cibuľu s cesnakom, podusíme ich, potom pridáme pokrájané rajčiny a jemne ich roztlačíme. Bylinky zviažeme a vložíme do omáčky, ktorú pomaly dusíme. Po rozvarení rajčín vyberieme bylinky a omáčku prepasírujeme. Cestoviny uvaríme v slanej vode ako zvyčajne, hneď po scedení prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvým špenátom, alebo šalátom, na cestovinu nastrúhame syr.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa