Cesnaková pomazánka

Cesnaková pomazánka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1232hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 nátierkové maslo
  • 2 - 3 kocky taveného syra
  • cesnak podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice tatarskej omáčky
  • tvrdý syr

Postup

Pomazánkové maslo rozmiešame s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemníme tatárskou omáčkou. Náš tip: Ak chcete pomazánku odľahčiť, môžete tatárku omáčku nahradiť napríklad zakysaným krémou na báze rastlinného tuku. A ak vám cesnak práve nevonia, môžete ho nahradiť jemnejšími bylinkami.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Natierka - čo ostalo v chladničke

Natierka - čo ostalo v chladničke

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Škvarková natierka

Škvarková natierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.