Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Cesnaková pomazánka

Cesnaková pomazánka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
956hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 nátierkové maslo
  • 2 - 3 kocky taveného syra
  • cesnak podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice tatarskej omáčky
  • tvrdý syr

Postup

Pomazánkové maslo rozmiešame s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemníme tatárskou omáčkou. Náš tip: Ak chcete pomazánku odľahčiť, môžete tatárku omáčku nahradiť napríklad zakysaným krémou na báze rastlinného tuku. A ak vám cesnak práve nevonia, môžete ho nahradiť jemnejšími bylinkami.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Škvarková natierka

Škvarková natierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.