Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Cesnaková pomazánka

Cesnaková pomazánka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
940hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 nátierkové maslo
  • 2 - 3 kocky taveného syra
  • cesnak podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice tatarskej omáčky
  • tvrdý syr

Postup

Pomazánkové maslo rozmiešame s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemníme tatárskou omáčkou. Náš tip: Ak chcete pomazánku odľahčiť, môžete tatárku omáčku nahradiť napríklad zakysaným krémou na báze rastlinného tuku. A ak vám cesnak práve nevonia, môžete ho nahradiť jemnejšími bylinkami.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Natierka - čo ostalo v chladničke

Natierka - čo ostalo v chladničke

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Tacos s papričkami jalapeňo

Tacos s papričkami jalapeňo

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.