Cesnaková pomazánka30

Cesnaková pomazánka

Suroviny

  • 1 nátierkové maslo
  • 2 - 3 kocky taveného syra
  • cesnak podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice tatarskej omáčky
  • tvrdý syr

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pomazánkové maslo rozmiešame s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemníme tatárskou omáčkou. Náš tip: Ak chcete pomazánku odľahčiť, môžete tatárku omáčku nahradiť napríklad zakysaným krémou na báze rastlinného tuku. A ak vám cesnak práve nevonia, môžete ho nahradiť jemnejšími bylinkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa