Cesnaková pomazánka30

Cesnaková pomazánka

Suroviny

  • 1 nátierkové maslo
  • 2 - 3 kocky taveného syra
  • cesnak podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice tatarskej omáčky
  • tvrdý syr

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pomazánkové maslo rozmiešame s taveným syrom, cesnakom, nastrúhaným tvrdým syrom a zjemníme tatárskou omáčkou. Náš tip: Ak chcete pomazánku odľahčiť, môžete tatárku omáčku nahradiť napríklad zakysaným krémou na báze rastlinného tuku. A ak vám cesnak práve nevonia, môžete ho nahradiť jemnejšími bylinkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa