Cesnaková krémová polievka v bosniaku15

Cesnaková krémová polievka v bosniaku

Suroviny

  • 90 g čerstvého cesnaku
  • 50 g oleja
  • 0,5 l mlieka
  • 25 g vegety
  • 90 g hladkej múky
  • polievkové korenie
  • vývar
  • soľ
  • strúhaný tvrdý syr

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistený, prepasírovaný cesnak osmažíme na oleji, podlejeme mliekom a vývarom, zahustíme zásmažkou a prevaríme. Dochutíme vegetou, polievkovým korením, zjemníme pridaním masla, prípadne šľahačky. Podávame so strúhaným syrom a opečenými kockami chleba v bosniaku, ktorý sme predtým zohriali v mikrovlnke alebo v trúbe.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa