Cesnaková krémová polievka v bosniaku

Cesnaková krémová polievka v bosniaku
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií5
1315hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 90 g čerstvého cesnaku
  • 50 g oleja
  • 0,5 l mlieka
  • 25 g vegety
  • 90 g hladkej múky
  • polievkové korenie
  • vývar
  • soľ
  • strúhaný tvrdý syr

Postup

Očistený, prepasírovaný cesnak osmažíme na oleji, podlejeme mliekom a vývarom, zahustíme zásmažkou a prevaríme. Dochutíme vegetou, polievkovým korením, zjemníme pridaním masla, prípadne šľahačky. Podávame so strúhaným syrom a opečenými kockami chleba v bosniaku, ktorý sme predtým zohriali v mikrovlnke alebo v trúbe.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Jogurtová polievka

Jogurtová polievka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Česká zemiaková polievka

Česká zemiaková polievka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Gulášová z hlivy

Gulášová z hlivy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.