Černohorský rezeň45

Černohorský rezeň

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa zo stehna
  • 2 vajcia
  • 50 g eidamu
  • mlieko
  • zemiak
  • hladká múka
  • soľ a olej.

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Tie nasolíme a naklepeme. Mlieko, vajcia, múku a nastrúhaný zemiak zmiešame a v cestíčku obaľujeme pripravené rezne. Keď sú vypražené, posypeme ich bohatou nádielkou strúhaného syru.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa