Černohorský rezeň

Černohorský rezeň
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií5
1230hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa zo stehna
  • 2 vajcia
  • 50 g eidamu
  • mlieko
  • zemiak
  • hladká múka
  • soľ a olej.

Postup

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Tie nasolíme a naklepeme. Mlieko, vajcia, múku a nastrúhaný zemiak zmiešame a v cestíčku obaľujeme pripravené rezne. Keď sú vypražené, posypeme ich bohatou nádielkou strúhaného syru.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Kotlíkový guláš s hráškom

Kotlíkový guláš s hráškom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Kotlíkový guláš s hráškom

Kotlíkový guláš s hráškom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Bravčové rezne s ananásom

Bravčové rezne s ananásom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.