Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou15

Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou

Suroviny

  • 80 g masla
  • 150 g bryndze
  • pažítka alebo cibuľa
  • 1 lyžička horčice
  • 2 paradajky
  • väčšia zelená paprika
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, horčicu, rascu, nadrobno pokrájanú pažítku alebo cibuľu, nadrobno pokrájanú papriku a jadierok zbavené, olúpané, pokrájané paradajky. Podľa chuti dosolíme.

Autor: Magda Jendželovská, Sečovce
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa