Bravčové na hríboch

Bravčové na hríboch
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
641hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 350 g bravčového stehna
  • 50 g masla
  • 2 PL oleja
  • múku na obaľovanie
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 300 g dubákov (alebo šampiňónov)
  • 1 citrón
  • soľ
  • biele korenie
  • vývar

Postup

Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom masla a oleja s cesnakom. Pridáme soľ a ku koncu petržlenovú vňať. Ak treba, pridáme k mäsu hovädzí vývar. Mäso podávame pokryté hríbmi. Ako prílohu odporúčame cestovinu penne.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.