Bravčové na hríboch

Bravčové na hríboch
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
674hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 350 g bravčového stehna
  • 50 g masla
  • 2 PL oleja
  • múku na obaľovanie
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 300 g dubákov (alebo šampiňónov)
  • 1 citrón
  • soľ
  • biele korenie
  • vývar

Postup

Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom masla a oleja s cesnakom. Pridáme soľ a ku koncu petržlenovú vňať. Ak treba, pridáme k mäsu hovädzí vývar. Mäso podávame pokryté hríbmi. Ako prílohu odporúčame cestovinu penne.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová rolka s hríbami

Mäsová rolka s hríbami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.