Bravčové na hríboch45

Bravčové na hríboch

Suroviny

  • 350 g bravčového stehna
  • 50 g masla
  • 2 PL oleja
  • múku na obaľovanie
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 300 g dubákov (alebo šampiňónov)
  • 1 citrón
  • soľ
  • biele korenie
  • vývar

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom masla a oleja s cesnakom. Pridáme soľ a ku koncu petržlenovú vňať. Ak treba, pridáme k mäsu hovädzí vývar. Mäso podávame pokryté hríbmi. Ako prílohu odporúčame cestovinu penne.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa