Bravčové mäso na šťave45

Bravčové mäso na šťave

Suroviny

  • olej
  • mrkva
  • bravčové stehno
  • petržlen
  • zeler
  • hovädzí bujón
  • hladká múka na zahustenie
  • soľ
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na kocky, orestujeme na oleji. Mrkvu postrúhame a pridáme k mäsu spolu s kockou zeleru a trochou petržlenu. Podlejeme, prikryté dusíme. Pridáme hovädzí bujón, korenie a opäť podusíme. Vo vode rozšľaháme hladkú múku, pridáme k mäsu a necháme pár minút prevrieť. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa