Bravčové mäso na šťave45

Bravčové mäso na šťave

Suroviny

  • olej
  • mrkva
  • bravčové stehno
  • petržlen
  • zeler
  • hovädzí bujón
  • hladká múka na zahustenie
  • soľ
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na kocky, orestujeme na oleji. Mrkvu postrúhame a pridáme k mäsu spolu s kockou zeleru a trochou petržlenu. Podlejeme, prikryté dusíme. Pridáme hovädzí bujón, korenie a opäť podusíme. Vo vode rozšľaháme hladkú múku, pridáme k mäsu a necháme pár minút prevrieť. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa