Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Bravčové mäso na šťave

Bravčové mäso na šťave
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
686hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • olej
  • mrkva
  • bravčové stehno
  • petržlen
  • zeler
  • hovädzí bujón
  • hladká múka na zahustenie
  • soľ
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list

Postup

Mäso nakrájame na kocky, orestujeme na oleji. Mrkvu postrúhame a pridáme k mäsu spolu s kockou zeleru a trochou petržlenu. Podlejeme, prikryté dusíme. Pridáme hovädzí bujón, korenie a opäť podusíme. Vo vode rozšľaháme hladkú múku, pridáme k mäsu a necháme pár minút prevrieť. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Malokarpatská pečeň z diviny

Malokarpatská pečeň z diviny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.