Borisove hrianky s volským okom30

Borisove hrianky s volským okom

Suroviny

  • 2 krajce chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 trojuholníky taveného syra
  • 2 vajíčka
  • 1 PL horčice
  • nakrájaná cibuľa

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krajce chleba opečieme na oleji, potrieme cesnakom a taveným syrom, pridáme trochu horčice a nakrájanej cibule. Vajcia usmažíme na volské oká, položíme na chlieb a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa