Borisove hrianky s volským okom30

Borisove hrianky s volským okom

Suroviny

  • 2 krajce chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 trojuholníky taveného syra
  • 2 vajíčka
  • 1 PL horčice
  • nakrájaná cibuľa

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krajce chleba opečieme na oleji, potrieme cesnakom a taveným syrom, pridáme trochu horčice a nakrájanej cibule. Vajcia usmažíme na volské oká, položíme na chlieb a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa