Borisove hrianky s volským okom30

Borisove hrianky s volským okom

Suroviny

  • 2 krajce chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 trojuholníky taveného syra
  • 2 vajíčka
  • 1 PL horčice
  • nakrájaná cibuľa

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krajce chleba opečieme na oleji, potrieme cesnakom a taveným syrom, pridáme trochu horčice a nakrájanej cibule. Vajcia usmažíme na volské oká, položíme na chlieb a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa