Boloňské špagety po slovensky45

Boloňské špagety po slovensky

Suroviny

  • 800 dkg mletého mäsa
  • 1-2 rajčinové pretlaky
  • 1 veľkú cibuľu
  • cesnak
  • čierne korenie
  • soľ
  • bazalka
  • hladká múka
  • tvrdý syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky a na oleji ošmahneme do zlatista. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme, kým sa pekne nerozpadne na drobné. Potom podlejeme, tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku rozmiešame, prilejeme vodu, zahustíme zátrepkou, pridáme bazalku (podľa chuti) a necháme prevrieť. Podávame so špenátom a strúhaným syrom
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Cestoviny nepremývame studenou vodou, lepšie na nich vďaka bude držať omáčka.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa