Blue Apple15

Blue Apple

Suroviny

  • 2 cl vodky
  • 2 cl jablkovej vodky (zelené jablko)
  • 2 cl Curacaa blue
  • 8 cl pomarančového džúsu

Náročnosť receptu

jednoduchý

37%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do šejkra vložíme 4 kocky ľadu a pridáme suroviny. Pretrepeme a scedíme do pohára naplneného do 1/2 ľadom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa