Bábovka jemná45

Bábovka jemná

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 dcl vlažnej vody
  • 1 dcl oleja
  • pol prášku do pečiva
  • kakao

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do penista, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme 2/3 cesta, 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme do formy. Zľahka vidličkou špirálovito vmiešame. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút, vyberieme z formy a zľahka posypeme práškovým cukrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa