Babičkine vtáčie mlieko45

Babičkine vtáčie mlieko

Suroviny

  •  0,75 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z bielkov a 1/4 kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán. Pudingový prášok rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtok a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Takto spolu všetko povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa