Babičkine vtáčie mlieko

Babičkine vtáčie mlieko
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií5
554hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  •  0,75 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou

Postup

Z bielkov a 1/4 kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán. Pudingový prášok rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtok a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Takto spolu všetko povaríme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Muffiny s čokoládou plnené džemom

Muffiny s čokoládou plnené džemom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.