Babičkine vtáčie mlieko45

Babičkine vtáčie mlieko

Suroviny

  •  0,75 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z bielkov a 1/4 kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán. Pudingový prášok rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtok a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Takto spolu všetko povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šľahačka vydrží na zákusku alebo torte do druhého dňa, ak po vyšľahaní pridáme do nej lyžicu práškového cukru a šľahačku ešte raz prešľaháme.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa