Babičkine vtáčie mlieko45

Babičkine vtáčie mlieko

Suroviny

  •  0,75 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z bielkov a 1/4 kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán. Pudingový prášok rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtok a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Takto spolu všetko povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa