Babičkine vtáčie mlieko

Babičkine vtáčie mlieko
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií5
822hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  •  0,75 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou

Postup

Z bielkov a 1/4 kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán. Pudingový prášok rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtok a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Takto spolu všetko povaríme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marhuľové rezy

Marhuľové rezy

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Trubičky plnené snehom

Trubičky plnené snehom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Žele rezy

Žele rezy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.