Aromatický vitamínový šalát15

Aromatický vitamínový šalát

Suroviny

  • ½ hlávky bielej kapusty
  • 1 mrkva
  • 1 zväzok reďkovky
  • 1 malá cibuľa
  • medovka

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kapustu, mrkvu, reďkovky postrúhajte, osoľte a primiešajte nadrobno pokrájanú cibuľu. Dajte na šalátovú misu, pokropte stolovým olejom a podávajte posypaný medovkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa